Cartofi cu varză în sos bulion - de post

Din seria „special pentru studenţi/elevi/bărbaţi/începători în „arta bucătăritului”. 
Gluten free (celiaci), de post, pentru vegani/vegetarieni şi cei care sunt la dietă.
Vesel colorată, genuină, simplă, rapidă, economică şi extrem de gustoasă.

O nouă combinaţie îndrăzneaţă inspirată la reţeta „legume cu jumări în sos de soia”. Şi asta-i... pfffffffff. PREA BUNĂ!

Grad de dificultate: redus
Timp de preparare 15-20 minute
Porţii: 2 Pentru mai multe dublează/triplează etc cantităţile.

Ingrediente
  1. 1 cartof
  2. 1/2 varză mică murată (150 g circa)
  3. 1/2 praz sau ceapă galbenă
  4. 2 linguri ulei
  5. 1/2 linguriţă boia de ardei iute
  6. 1/2 piper negru
  7. 3 linguri bulion/6 sos de roşii
  8. 1 linguriţă usturoi praf
  9. sare după gust. Ai grijă că varza este sărată
  10. Opţional: 2 linguri seminţe de in
Mod de preparare
  1. Taie varza bucăţi mici
  2. Curăţă, spală prazul, taie-l rondele
  3. Curăţă cartoful, pe răzătoare, ca în imagine
  4. Pune o tigaie (care nu lipeşte) pe foc, varsă uleiul, (eventual seminţele de in, lasă 1 min) pune prazul, varza, amestecă, lasă 2 min.
  5. Adaugă cartoful amestecă, pune 2 linguri de apă. Amestecă, acoperă, lasă 5 + 5 min pe fiecare parte (adică trebuie să amesteci bine = să întorci)
  6. Verifică de sare, adaugă mirodeniile ce îşi plac şi sosul de bulion. Lasă alte 2 min după ce ai amestecat foarte bine
Menţiuni
Serveşte fierbinte sau rece.
Dacă ţi-a plăcut (sau ţi-am dat o idee)  un like la pagina Facebook m-ar încuraja. Mulţumesc.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii