Frittata cu varză. Pe româneşte: omletă.
Probabil reţete de genul se găsesc cu
miile pe net sau în cărţi/ziare dar eu am descoperit-o singură.
Pe vremea aceea nu aveam internet dar aveam oaspeţi la cină de 3
ori pe săptămână. (Italia). Erau foarte mâncăcioşi şi destul
de pretenţioşi. Din păcate lucram 10 ore pe zi şi nu aveam mult
timp la dispoziţie. Erau cine improvizate, organizate pe moment.
Ştiau că-mi place să gătesc aşa că veneau la mine. Într-un fel
îmi lipsesc timpurile alea. Măcar cineva preţuia ce făceam.


Hmm.. în orice caz, mi-au spus că ale
mele sunt cele mai bune, cele mai inovative, combinaţiile cele mai
ÎNDRĂZNEŢE.
Astăzi voi da reţeta cu varză. Dar
am făcut cel puţin 30 de reţete diferite.
Timp de preparare: 20 minute
Porţii: depinde= 2-4
Ingrediente:
- 1 ceapă galbenă
- 1-2 ardei graşi (roşii/verzi/galbeni)
- 1 bucată varză
- 1 legătură mică de usturoi/ceapă verde (nu e fundamental, se poate renunţa)
- un vârf de cuţit de piper negru
- 2 felii salam (se poate şi fără. E la fel de gustoasă)
- 3 linguri ulei
- pătrunjel/mărar verde/uscat
- Se taie ceapa, ardeii, varza peştişori
- salamul se taie cubuleţe
- Taie foile de usturoi şi pătrunjelul/mărarul
- Pune ceapa, ardeii, varza la înmuiat puţin (4-5 minute). Dacă pui salam adaugă-l acum. Foc foarte domol, având grijă să nu se ardă.
- Când s-au înmuiat destul, se bat ouăle, se adaugă piperul, pătrunjelul, usturoiul şi se toarnă în tigaie.
- Cu o lingură de lemn se amestecă foarte foarte bine. În aşa fel încât ouăle să acopere totul în tigaie.
- Se acoperă, şi se lasă 3-4 minute.
- Se pune cu partea negătită în jos, se acoperă din nou. Se lasă alte 3 minute.Poftă bună.
Menţiuni:
- Se poate servi ca atare ori acompaniată de salate.
- Se poate servi şi rece, pe post de gustare când pregăteşti o cină pentru oaspeţi
- Variantele, combinaţiile sunt infinite. Poţi să pui tot ce vrei (măsline, morcov, cartofi etc etc). Chiar şi pasta rămasă, orez, piure, carne. Absolut orice. Eu le-am probat pe toate. Şi toate au avut un enorm succes.
- Caşcavalul îi dă o consistenţă particulară foarte delicată. Dacă ai poţi să pui; este chiar foarte indicat. În reţeta originală puneam mereu dar acum n-am avut.
Uite linkul cu filmatul relativ la întoarcerea frittatei (omletei). Este o simulare de fapt, pentru că nu am putut să fac una pe loc... nu am terminat-o nici pe aia de ieri! http://www.youtube.com/watch?v=UKfNZExaYTo
4 Comentarii
O sa incerc reteta asta, poate chiar astazi. Astept filmuletul sa pot vedea cum se intoarce....nu stiu de ce dar sunt sigur ca nu o sa-mi iasa :).
RăspundețiȘtergereÎţi iese sigur. Pune orice ai prin frigider, numai nu exagera că se va coace greu. Dacă o laşi acoperită la foc domol (minim) n-are cum să nu-ţi iasă. Pt. filmuleţ mai e de aşteptat că.. n-are cine să filmeze. Singură nu prea sunt capabilă. În orice caz fă aşa. Când s-a copt pe o parte pune o farfurie plată deasupra tigăii şi întoarce tigaia cu tot cu farfurie (evident). Apoi o laşi să lunece din nou în tigaia cu partea ne-coaptă care e aia de dedesubt. Sper că am explicat cum trebuie. Pare complicat dacă nu ai văzut niciodată. Fir-ar... Trebuie să fac filmuleţul în curând.
ȘtergereSunt mandru sa spun ca mi-a iesit desi nu e o reteta foarte grea, e chiar foarte simpla si incredibil de gustoasa. Daca esti incepator in ale bucatariei (la fel ca mine) e o reteta ce merita incercata. Merci mult Cristina si nu numai pentru reteta asta ci pentru toate pe care o sa le mai incerc.Mult succes si tine stacheta sus! baci! :D
RăspundețiȘtergereÎţi mulţumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase. Mă bucur că ţi-a reuşit şi că ţi-a plăcut. Baci, baci! (o)
ȘtergereRESPECT este cuvântul de ordine. Aroganța/grandomania, insultele de orice gen, comentariile care NU sunt la obiect nu au ce căuta pe această pagină. Dedic trup şi suflet reţetelor, de aceea orice iniţiativă pozitivă (like, share, comment) este apreciată. Mulţumesc. O viaţă delicioasă îţi doresc. Ps. În caz de nu vezi publicat comentariul tău (1-3 zile), este pentru că nu am acces la internet.